16
MAY
2017

De Stad en de Zon

Twee kleine jongens zwerven door de grote stad, vol verwondering over trage huizen en straten vol beweging. Ze spelen op wijde pleinen, waar blije meisjes voorbijkomen met knappe stap.
Op een bankje zit een vrouw die naar je roept als je voorbijkomt. Je moet maar doorlopen en doen alsof je haar niet ziet.
Langs huizen, grachten, pleinen en parken durven de jongens steeds verder. En thuiskomen betekent dat je niet verdwaald bent!

De Stad en de Zon is een vrolijke po√ęzievoorstelling, waarin het publiek met de acteurs door het decor zwerft.

Groninger Dagblad:
‘De Stad en de Zon is niet alleen een reis door de stad, maar ook een reis door de wereldliteratuur. Een prachtige collage is het geworden, naadloos aansluitend op de handelingen. Dit is een voorstelling die met liefde is gemaakt en wordt gespeeld en waarin alles, tot in elk detail klopt. Vrolijk en weemoedig tegelijk is deze voorstelling, die een avontuur laat zien dat nauwelijks nog bestaat. De Stad en de Zon is zo’n voorstelling die je bijna gelukzalig uitstapt. En wat is de wereld toch mooi, denk je dan.’ (23-10-2000)

Nieuwsblad van het Noorden:
‘De spelers en toeschouwers bevinden zich steeds tussen grote doeken waarop vrolijke Oudhollandse huisjes zijn geschilderd, een vaste kijkrichting ontbreekt. De doeken schuiven langs een rails telkens weer in een andere positie. Een prachtige vondst waarmee in de beperkte ruimte opeens de suggestie wordt gewekt van een groots stedelijk doolhof.’ (4-1-2001)