16
MAY
2017

Dora’s Verjaardag

Het is een heel gewone schooldag: de meester of juf vertelt dat Epi, een muzikant, vandaag te gast is in de klas om over zijn beroep te vertellen. Wat het inhoudt en hoe je het wordt.
De muzikant is zijn verhaal nog maar nauwelijks begonnen, of er stormt plotseling een heel strenge schooljuffrouw de klas binnen: “Onthou goed, en met onthouden bedoel ik ook onthouden, niet zomaar zo’n beetje de woorden langs je oren laten waaien. Je zal de eerste niet zijn die ik eigenhandig ophang aan de hoek van het bord en daar de hele les laat hangen. Die ik een krijtje op laat eten. Of een hele pot ecoline leeg laat drinken zodat je tong nog groen ziet tot je volgende verjaardag.”

Juffrouw Zwerk geeft Epi een vreselijke opdracht: Hij moet iets ontdekken wat niemand nog weet. Bijvoorbeeld hoeveel sterren er aan de hemel staan en dan niet alleen de grote en de kleine, ook de onzichtbare en de oneindig verre.

Epi zweet en zwoegt. Hij krabt aan de binnenkant van zijn schedel en raspt langs zijn geheugen. Hij kraakt zijn hersens haast kapot, maar er komt niets.
Dan verschijnt Dora. Dora luistert met haar ogen. Dora voelt met haar verstand. Dora danst de tango met haar tenen. Dora vindt dat leren heel anders kan, want denken, daar slijten je hersens maar van…!

Een spannende en grappige voorstelling, in de traditie van Vaders & Eieren en Medusa: volkomen onverwacht worden de kinderen in hun eigen klaslokaal overvallen door de acteurs.