16
MAY
2017

Ik Blijf de Maan

Ik blijf de maan is een voorstelling over melancholie. Over het verdrietige én het mooie van sombere gevoelens. Over bekende gevoelens en gedachten, die er ineens zijn, die je niet begrijpt maar die wel je stemming bepalen. Waar komen ze vandaan? Hoe ga je ermee om? Hoe geef je het een plaats? Via de verbeeldingskracht van toneel en dans worden situaties en verhalen getoond en verteld, die aansluiten bij de voor deze leeftijdsgroep nieuwe ervaringen van melancholie, eenzaamheid en het ontdekken van je eigen leven.

Marja:
In de ontwikkeling van het kind staat het negende levensjaar bekend als de tijd waarin kinderen voor het eerst gevoelens van melancholie ervaren. Ze leren onderscheid te maken tussen zichzelf en hun omgeving, gaan zichzelf los van hun omgeving en ouders zien. Een gevolg hiervan is ook dat zij voor het eerst echt in staat zijn zich in te leven in anderen, zonder zichzelf te vereenzelvigen met die ander. Ik wil via de verbeeldingskracht van het theater situaties en verhalen tonen en vertellen, die aansluiten bij deze indrukwekkende nieuwe ervaringen en gevoelens die horen bij het beginnende ontdekken van je eigen leven.

De tekst van deze beeldende en muzikale voorstelling is een compilatie van korte verhalen, toneelteksten en poëzie uit de wereldliteratuur, geschreven vóór maar ook dóór kinderen